top of page

Nel, geboren en getogen in het Midden-Limburgse Stramproy, is al van jongs af aan "besmet" met het paardenvirus. In haar ponyjaren was ze met de pony's Muppie en Danny actief in zowel de dressuur als het springen op Z-niveau. Na haar huwelijk met Jan verhuisde ze naar het Zuid-Limburgse Oirsbeek en ging zich uitsluitend toeleggen op de dressuur. Daarbij wordt ze begeleid door zowel Bert Rutten als door Jan. Naast haar baan als apothekers-assistente werd het paardrijden hobbymatig beoefend. Fleetwood (Planeet x Doruto, geb. 1987) werd op 6-jarige leeftijd verkocht naar Amerika en bereikte daar de Grand Prix  onder Jennifer Huber. Joplin (Clavecimbel x Jagermeester, geb. 1991) werd door Nel zelf opgeleid en uitgebracht tot en met de Grand Prix voordat hij verkocht werd naar Dressuurstal Nyssen in België.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rocky (Royal Dance x Doruto, geb. 2001) en Amador (Casantos x Ulft, geb. 2005) werden beiden als veulen aangekocht. Amador is als 7-jarige verkocht naar Finland en is inmiddels succesvol uitgebracht tot het hoogste niveau door Henri Ruoste. Rocky werd tot 2018 door Nel uitgebracht in de Grand Prix.  Momenteel rijdt  Nel met Dodi (Zidane x Concorde) in de Zware Tour.

 

In 2011 heeft Nel haar baan opgezegd en het stalmanagement van Dressuurstal Tristan onder haar hoede genomen.

 

In het najaar van 2015 was zij de initiatiefneemster van het inmiddels bekende quadrille van Limburgse Grand Prix ruiters. Na zeer succesvolle optredens tijdens Jumping Indoor Maastricht en de KWPN hengstenkeurig was er op 9 juli 2016 nog een spetterend vervolg bij "Pferd und Sinfonie" een onderdeel van het CHIO Aken. Tijdens deze uitvoering werd het quadrille begeleid door het Aachens Symphonie orkest en koor met als thema de muziek van de film 1492, Conquest of Paradise. Op 18 juli 2017 mocht het quadrille zelfs meewerken aan de openingsceremonie van het CHIO Aken  welke werd verreden voor een uitverkocht springstadion met meer dan 40.000 toeschouwers. Ook de WDR deed live verslag van deze show. Speciaal voor dit optreden reed het quadrille in oranje jassen, dit omdat Nederland in 2017 partnerland van het CHIO was.


 

Hieronder vindt u de filmpjes gemaakt tijdens de KWPN hengstenkeuring te Den Bosch  en

"Pferd und Sinfonie" te Aken

 

 

Joplin, Outdoor Breda 2003
bottom of page